+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

AXI IMMO dla JAS-FBG

AXI IMMO lokalny ekspert w dziedzinie nieruchomości komercyjnych pośredniczył w przedłużeniu umów najmu łącznie ponad 23 500 metrów kwadratowych powierzchni magazynowej w trzech parkach logistycznych Prologis w Polsce z firmą JAS-FBG, jedną z czołowych krajowych firm zapewniających kompleksową obsługę logistyczną na terenie Europy.

AXI IMMO dla JAS-FBG doradzał orzy przedłużeniu umów najmu, które obejmują:

• Powierzchnię magazynową w Prologis Park Będzin II, zlokalizowanym na północ od autostrady A4, na granicy Będzina i Sosnowca, 30 kilometrów od międzynarodowego lotniska w Pyrzowicach;
  • Powierzchnię magazynową w Prologis Park Wrocław, położonym na terenie Bielan Wrocławskich, w odległości 15 kilometrów od centrum Wrocławia, w sąsiedztwie autostrady A4. Jednocześnie firma JAS FBG wynajęła około 2 000 metrów kwadratowych dodatkowej powierzchni w tym samym parku;
  • Magazyn w Prologis Park Poznań II, położonym w miejscowości Tarnowo Podgórne około 15 kilometrów od centrum Poznania.

„Dynamiczny rozwój naszego biznesu i dotychczasowa współpraca z Prologis przekonały nas do przedłużenia wszystkich umów najmu, a także do zwiększenia wolumenu wynajmowanej powierzchni magazynowej” – powiedział Daniel Chodukiewicz, dyrektor ds. logistyki JAS-FBG. „Zwyciężyła strategiczna lokalizacja centrów dystrybucyjnych i jakość usług oferowanych przez Prologis.”

„Jesteśmy dumni, gdy klienci są zadowoleni z dotychczasowej współpracy z Prologis” – powiedział Bartosz Mierzwiak, market officer Prologis na Polskę. „Staramy się precyzyjnie odpowiadać na potrzeby klientów i tym samym mieć swój udział w ich rynkowym sukcesie.”

„Cieszymy się bardzo, gdy nasze doradztwo skutkuje zaspokojeniem potrzeb obu stron” – powiedziała Renata Osiecka, Partner Zarządzający agencji nieruchomości Axis Real Estate, która pośredniczyła w zawarciu transakcji. „Życzymy firmie JAS-FBG nowego, dynamicznego rozdziału w jej rozwoju, otwartego przez podpisaną umowę.“

Powiązane wpisy

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial