+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

AXI IMMO aktywnie w regionie śląskim

AXI IMMO – ekspert w dziedzinie nieruchomości komercyjnych, pośredniczył w zawarciu dwóch umów najmu powierzchni produkcyjno-biurowej w regionie śląskim. AXI IMMO doradzało firmą: Meble Kebe Poland i Alupack. Firma Kebe Poland wynajęła ok. 3500 m² powierzchni produkcyjnej i biurowo-socjalnej w Częstochowie, firma Alupack 2400 m² powierzchni produkcyjnej, biurowo-socjalnej i plac składowy w Siemianowicach Śląskich.

Kebe Poland jest producentem i dystrybutorem nowoczesnych mebli biurowych i komponentów meblarskich. Firma wynajęła 3448 m² powierzchni produkcyjnej i biurowej w Częstochowie.

Firma Alupack jest producentem różnego typu form aluminiowych oraz papieru i foli do pieczenia. Firma w związku ze zwiększoną liczbą zamówień łącznie wynajęła 2400 m², w tym powierzchni produkcyjnej, biurowo-socjalnej i plac składowy. Powierzchnia komercyjna została wynajęta od prywatnej firmy Endmar Co Edmund Niemiec.

„Region Górnego Śląska w ostatnich miesiącach cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem najemców. Jest to drugi po Warszawie, rynek magazynowy w Polsce. Śląsk przyciąga inwestorów ze względu na bardzo dobre warunki infrastrukturalne, ale też dostępność wykwalifikowanej kadry. Lokalizacja cieszy się zainteresowaniem zarówno firm logistycznych, jak i produkcyjnych. Powyższe atuty aglomeracji sprawiają, że współczynnik niewynajętej powierzchni industrialnej jest najniższy w kraju” – powiedziała Renata Osiecka, Partner Zarządzający AXI IMMO. „Obecnie najemcy poszukujący powierzchni magazynowej od zaraz, mają niewielką szansę na jej znalezienie w parkach magazynowych największych deweloperów na Śląsku. Tylko doskonała znajomość rynku i szerokie portfolio obiektów również lokalnych inwestorów, które jako firma doradcza posiadamy, są w stanie uzupełnić lukę podażową i sprostać oczekiwaniom klientów“ – dodała Renata Osiecka, Partner Zarządzający AXI IMMO.

Powiązane wpisy