Dailyfruits jest liderem na polskim rynku w dostawie owoców, warzyw i soków do biur oraz zakładów produkcyjnych. Aktualnie firma współpracuje z ponad 1 800 podmiotami na terenie całego kraju. Firma promuje zdrowy styl życia i wspiera klientów w zmianie nawyków żywieniowych pracowników oraz budowaniu pozytywnego wizerunku pracodawców.

Dailyfruits w biurach i magazynach w Warszawie

Zmiany na rynku pracy, nowe podejście do pracownika i komfortu jego pracy, to czynniki, które  związane są z rozwojem firmy Dailyfruits. Firma zdecydowała się na wynajem nowoczesnego magazynu o powierzchni 2 500 mkw. i biura o powierzchni blisko 600 mkw.

“Szybki rozwój firmy i wzrost zamówień na dostawy owoców dla pracowników to dwa czynniki, które zadecydowały o wynajmie nowej powierzchni magazynowo-biurowej na terenie Warszawy. Nie bez znaczenia była również możliwość dostosowania przez dewelopera powierzchni do naszych potrzeb i dogodny dojazd dla pracowników. Jestem przekonany, że nowa powierzchnia operacyjna przyczyni się do dalszego wzrostu naszego biznesu i utrzymania jakości usług na najwyższym poziomie.” – komentuje Jacek Kwiecień, współwłaściciel Dailyfruits.

“Klient poszukiwał nowoczesnej powierzchni magazynowo-logistycznej, która poza kryterium lokalizacji, pozwoli na organizację zewnętrznej rampy umożlwiającej jednoczesny załadunek kilkunastu samochodów dostawczych. Ponadto, wśród kryteriów technicznych znalazło się zwiększone zapotrzebowanie na energię elektryczną związane z instalacją chłodni wewnątrz magazynu oraz elastyczna organizacja przestrzeni w celu efektywnej komplementacji przesyłek. Wszystkie te kryteria najlepiej spełnił projekt dewelopera White Star w Ursusie.” – dodaje Damian Kińczyk, Industrial & Logistic Consultant w AXI IMMO.

Centrum biznesowe biurowo – magazynowe w Ursusie

Diamond Business Park Ursus to park biznesowy oferujący powierzchnie biurowe i magazynowe klasy A. Powierzchnia biura przylega bezpośrednio do magazynowej, ale stanowi oddzielny obiekt z reprezentacyjnymi holami wejściowymi od strony dziedzińca. Łączna wielkość kompleksu to 34,000 mkw., z czego 16,000 mkw. stanowi powierzchnia biurowa.

Lokalizacja Diamond Business Park Ursus to warszawska dzielnica Ursus, w lewobrzeżnej Warszawie. 100 metrów do stacji PKP Ursus Północy, 600 m od popularnego outletu Factory oraz 8 km do centrum Warszawy. Położenie zapewnia szybki dojazd pracownikom mieszkającym w pobliżu jak również w innych dzielnicach Warszawy jak i w sąsiednich miejscowościach. Park położony jest blisko głównych tras dojazdowych Warszawy i węzłów autostrady A2 oraz węzła Salomea-Wolica, który łączy drogi ekspresowe S7 (Warszawa – Kraków)  i S8 (Warszawa – Wrocław). Taka lokalizacja umożliwia elastyczne dostawy i obsługę logistyczną na terenie miasta i okolic jak również na obszar całej Polski.