Mamy przyjemność poinformować, iż firma doradcza AXI IMMO Group została przyjęta do grona członków stowarzyszenia Polska Izba Nieruchomości Komercyjnych (PINK), do którego należą najwięksi doradcy rynku nieruchomości, prawnicy, inwestorzy oraz deweloperzy z sektora handlowego, biurowego i magazynowego.

„AXI IMMO jest obecna od 11 lat na rynku magazynowym i biurowym. Zarządzamy nieruchomościami jak również doradzamy inwestycyjnie. Członkostwo w PINK daje możliwość wymiany doświadczeń wśród grona najlepszych specjalistów. Chcemy dzielić się naszym doświadczeniem i współpracować z członkami stowarzyszenia przy realizacji celów PINK” – mówi Renata Osiecka, Partner Zarządzająca AXI IMMO.

Stowarzyszenie PINK

Założone w 2016 roku Stowarzyszenie Polska Izba Nieruchomości Komercyjnych reprezentuje członków w środowisku gospodarczym, politycznym i społecznym oraz promuje dobre standardy działania rynku nieruchomości. PINK ma na celu wpływ na zmiany legislacyjne, dbanie o wizerunek branży oraz prowadzenie działalności edukacyjno-networkingowej. Stowarzyszenie zajmuje się kwestiami prawnymi i podatkowymi np. zgłaszając problemy i przygotowując raporty dla Ministerstwa Finansów w sprawie VAT w  transakcjach nieruchomości.

O AXI IMMO

Firma doradcza AXI IMMO oferuje usługi w zakresie wynajmu powierzchni magazynowych i biurowych, doradza także przy zakupie i sprzedaży tych powierzchni. AXI IMMO oferuje również usługi doradcze przy zakupie i sprzedaży gruntów inwestycyjnych. W ramach oferty firma świadczy usługi zarządzania łańcuchami B2B i B2C.

Największym atutem AXI IMMO jest połączenie międzynarodowych standardów obsługi z rzetelną znajomością rynku lokalnego. AXI IMMO prowadzi badania rynkowe i dostarcza regularne raporty z rynku nieruchomości komercyjnych (zobacz raport rynku magazynowego w Polsce w 3 kwartale 2019 r.).

AXI IMMO jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Firma otrzymała tytuł dla najlepszej agencji lokalnej 2019 „Lokal Agency” w konkursie CEE Investment Awards. W konkursie CiJ Awards AXI IMMO otrzymała tytuł “Best Local Real Estate Agency” w roku 2019 oraz tytuł najlepszej Lokalnej Agencji Roku “The Best Local Power Broker Team” 7 lat z rzędu w latach 2012 – 2018. Ponadto w tym samym konkursie firma otrzymała nagrodę dla Najlepszego Zespołu w sektorze magazynowym w latach 2016 i 2017. AXI IMMO dołączyła również do prestiżowego grona laureatów Gazele Biznesu 2016 – rankingu najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce, ponadto została wyróżniona w rankingu Diamenty Forbesa 2015, gdzie znalazła się w gronie przedsiębiorstw z województwa mazowieckiego o największej dynamice wzrostu wartości firmy.