W ramach strategii rozwoju biznesu firma logistyczna Uniq Logistic zdecydowała się na wynajęcie blisko 2 500 mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej i biurowej w centrum dystrybucyjnym Hillwood Kutno. Firma AXI IMMO pośredniczyła zarówno w transakcji najmu, jak również w pozyskaniu kontraktu z klientem z sektora produkcyjnego w Polsce Centralnej.

Uniq Logistic to polska firma z sektora TSL, która działa na krajowym rynku od 2008 r. W jej ofercie znajdują się kompleksowe rozwiązania z zakresu logistyki, zapewniające przede wszystkim terminowość dostaw, a także optymalizacje kosztów. Główna siedziba Uniq Logistic znajduje się w Łodzi, jednak dynamiczna strategia rozwoju, a także zaufanie wielu klientów pozwoliło również na otwarcie oddziałów na innych głównych rynkach magazynowo logistycznych w Polsce m.in. w, Gdyni, Katowicach, Poznaniu, Warszawie i we Wrocławiu.

Uniq Logistic w Kutnie

Lokalizacja w Kutnie wpisuje się w naszą strategię rozwoju na rynkach o dużym potencjale logistycznym. Jesteśmy jedną z pierwszych firm, która zdecydowała się wejść lokalnie m.in. poprzez podpisanie umowy z klientem produkcyjnym potrzebującym naszego wsparcia w zakresie tzw. logistyki kontraktowej. Będziemy odpowiedzialni za kompleksową obsługę – m.in. za usługi transportowe, operacje logistyczne oraz przechowanie towaru w magazynie przed dostarczeniem go do klientów końcowych – powiedział Jarosław Płusa prezes Uniq Logistic.

W ramach podpisanej umowy firma logistyczna Uniq Logistic zajmie ponad 2 400 powierzchni magazynowej oraz dodatkowe ok. 70 mkw. przestrzeni przeznaczone na powierzchnię biurowo-socjalną w Hillwood Kutno.

Uniq Logistic po raz kolejny z AXI IMMO

Sukces zawartej umowy najmu to składowa wielu czynników, z których najważniejszymi były dostarczenie A-klasowej powierzchni magazynowej spełniającej wszystkie wymagania korporacyjne klienta z sektora produkcyjnego oraz relatywnie niewielka odległość pomiędzy fabryką a magazynem, z którego będą prowadzone procesy logistyczne. Czujemy dużą satysfakcję z powodu realizacji tego zlecenia z firmą Uniq Logistic, pozwalającą na dalszy rozwój jednemu z naszych lokalnych klientów – mówi Damian Kińczyk, Konsultant w Dziale Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych, AXI IMMO.

Firma Uniq Logistic to uznana marka na polskim rynku logistycznym, która realizuje wiele kontraktów pomagając w rozwoju zarówno dużym, jak i lokalnym firmom. Wejście na nowy rynek, do jeszcze niewyeksploatowanego logistycznie Kutna,  zostało podyktowane podpisaniem umowy z nowym klientem. Zawarta transakcja to przykładowy model, w którym dobra relacja z klientem, a także dokładna znajomość lokalnego rynku pozwoliła na dostarczenie kompleksowych rozwiązań satysfakcjonujących każdą ze stron – dodaje Hubert Wojtera, Dyrektor w Dziale Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych, AXI IMMO.

Cieszymy się, że wchodząc na nowy rynek, firma Uniq Logistic wybrała centrum logistyczne Hillwood Kutno. Atutem magazynu jest jego doskonała lokalizacja – w bezpośrednim sąsiedztwie zjazdu z autostrady A1, tylko 10 minut jazdy od skrzyżowania autostrad A1 i A2, a jednocześnie blisko miasta – mówi Wojciech Dachniewski, Business Development Director Hillwood Polska. – Leżące w samym centrum Polski Kutno staje się ważną destynacją na logistycznej mapie kraju. Doskonałe położenie oraz infrastruktura komunikacyjna sprawiają, że Kutno jest bardzo dobrym wyborem dla firm produkcyjnych, logistycznych, z sektora e-commerce oraz wielu innych. Niewątpliwą zaletą jest również bardzo dobry dostęp do wykwalifikowanych pracowników w mieście i okolicach – dodaje Wojciech Dachnewski.

Centrum dystrybucyjne Hillwood Kutno

Hillwood Kutno to centrum dystrybucyjne oferujące ponad 32 600 mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej. Lokalizacja parku logistycznego tuż przy zjeździe „Kutno”, który przecina autostradę A1 z drogą krajową 92, a także ok. 10 minut od skrzyżowania autostrad A1 i A2 zapewnia komfortowe warunki do dystrybucji towarów w każdym kierunku w Polsce.