W piątek 27 sierpnia br. do polskich kin weszła najnowsza komedia obyczajowa autorstwa Kingi Dębskiej – Zupa Nic. Film to prequel zdobywcy wielu nagród i wyróżnień hitu z 2015 r. „Moje córki krowy”. Firma AXI IMMO miała przyjemność po raz drugi współpracować jako koproducent przy filmie realizowanym przez reżyserkę Kingę Dębską. Zapraszamy do kin!

Udział w filmie „Zupa Nic” jako koproducent pozwala wrócić do czasów PRLu i z dystansem spojrzeć na nierzadko otaczającą nas trudną i szarą rzeczywistości w latach 80. Niemniej, najnowsza produkcja Kingi Dębskiej to pełna gagów komedia, która w humorystyczny sposób pokazuje, jak budowała się relacja głównych bohaterek hitu „Moje córki krowy”. Do ostatnich dni promocji filmu odczuwaliśmy dużą presję i odpowiedzialność za całokształt produkcji, a także oceny krytyków i widzów. Wierzę, że Zupa Nic osiągnie podobny sukces do poprzednich hitów autorki i będzie laureatem wielu nagród na polskich i międzynarodowych konkursach – powiedział Rafał Osiecki, Partner Zarządzający, AXI IMMO.

Firma AXI IMMO po raz drugi współpracuje z reżyserką Kingą Dębską

Od wielu lat drogi AXI IMMO Group i kultury i sztuki się przeplatają. Firma jest aktywna na różnych wydarzeniach promujących młodych, nieznanych artystów, a także czuwa i zaangażuje się w promocję polskiej kinematografii. W 2018 r. wystąpiła jako koproducent filmu „Zabawa zabawa”, który podobnie do komedii „Zupa Nic” jest dziełem Kingi Dębskiej.

Działalność w zakresie wspierania polskiej kultury  to obok biznesu dodatkowy element funkcjonowania firmy AXI IMMO na polskim rynku. Niemal od początku naszej działalności, uczestniczymy w wielu wydarzeniach, których celem jest promocja młodych artystów. Jesteśmy zdeterminowani, aby wspierać rozwój rodzimej kultury i sztuki, ponieważ tak jak w przypadku biznesu, tak i na artystycznym polu poszukujemy najnowszych trendów i inspiracji. Staramy się podejmować nieszablonowe decyzje, gdyż to nieodłączna rola lidera. Namacalnym przykładem naszej aktywności jest bogata kolekcja obrazów zdobiąca niemal każdy zakątek warszawskiego biura – mówi Renata Osiecka Partner Zarządzająca, AXI IMMO.

O AXI IMMO

AXI IMMO oferuje usługi doradcze w zakresie nieruchomości komercyjnych, w tym: wynajem i zarządzanie powierzchniami magazynowymi i biurowymi, a także zakup i sprzedaż gruntów inwestycyjnych. W ramach oferty firma świadczy usługi zarządzania łańcuchami B2B i B2C. Największym atutem AXI IMMO jest połączenie międzynarodowych standardów obsługi z rzetelną znajomością rynku lokalnego. Firma otrzymała tytuł najlepszej Lokalnej Agencji Roku w latach 2012 – 2019 w prestiżowym konkursie CiJ Awards organizowanym przez magazyn CEE CiJ Journal oraz nagrodę dla Najlepszego Zespołu w sektorze magazynowym w latach 2016 – 2017.