GTLS, firma logistyczna, wynajęła ponad 3 tys. mkw. powierzchni magazynowej wraz z zapleczem biurowym w parku Tristar Grodzisk. Najemcy w transakcji doradzała agencja AXI IMMO. GTLS wprowadzi się do nowej siedziby jeszcze w tym miesiącu.

GTLS w atrakcyjnej logistycznie lokalizacji

– Tristar Grodzisk to bardzo ciekawa lokalizacja, która budzi spore zainteresowanie potencjalnych najemców, zwłaszcza z branży logistycznej i transportowej, do której zalicza się nasz nowy najemca, Global Trade & Logistics Services (GTLS). Lokalizacja Tristar Grodzisk w pobliżu miejscowości Radonice, blisko autostrady A2, tworzy optymalne warunki zarówno do dystrybucji na rynek warszawski, jak i reszty Polski Centralnej. Umożliwia także m.in. szybki dojazd do autostrady, która biegnie do granicy z Niemcami i drogi S2, co zapewnia połączenie z południową obwodnicą Warszawy. Jednocześnie Tristar Grodzisk jest stosunkowo nowym obiektem, bo został wybudowany na początku 2016 roku. Najemcy doceniają nowoczesną powierzchnię i przestrzenie, pozwalające na elastyczne wykorzystanie wynajmowanych powierzchni  – mówi Urszula Rasmussen, Head of Industrial Leasing, White Star Real Estate.

Nowoczesny park logistyczny Tristar Grodzisk

Park Tristar Grodzisk jest zlokalizowany w sąsiedztwie węzła „Grodzisk Mazowiecki” autostrady A2 oraz przy planowanej obwodnicy Grodziska Mazowieckiego. To nowoczesny park przemysłowy, który oferuje ponad 37 tys. mkw. powierzchni magazynowej w dwóch osobnych halach klasy A.

Czytaj więcej o powierzchni w parku Tristar Grodzisk.

Tristar to wspólny projekt typu joint venture EPISO 4  i White Star Real Estate, który powstał w 2018 roku i jest ukierunkowany na inwestowanie oraz posiadanie nieruchomości logistycznych klasy A. Portfolio obejmuje obecnie 5 lokalizacji w Polsce, w tym parki magazynowo-logistyczne w pobliżu Poznania, Wrocławia, Katowic, Gdańska oraz w Grodzisku Mazowieckim, których całkowita powierzchnia to prawie 162 000 mkw. Wszystkimi nieruchomościami zarządza White Star Real Estate.