Chemsplash Europe, spółka produkująca i dystrybuująca odzież i akcesoria ochronne, wynajęła 2200 mkw. w SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki. Przestrzeń będzie wykorzystywana do przechowywania odzieży dla personelu medycznego i BHP, dystrybuowanej następnie na całą Europę. Transakcję koordynowała agencja AXI IMMO. Dzięki tej umowie SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki został w pełni wynajęty.

Chemsplash w magazynie z dobrą lokalizacją do dystrybucji na Europę

Chemsplash to irlandzka firma z ponad 40-letnim doświadczeniem, która w swoim asortymencie posiada ochronną odzież jednorazowego użytku oraz środki ochrony osobistej, przeznaczone dla sektora medycznego i przemysłu. Jej nowopowstała spółka-córka, w ramach rozwoju swojej sieci sprzedaży w Polsce i innych krajach europejskich, postanowiła wynająć powierzchnie w SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki.

“Z naszego nowo wynajętego obiektu w SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki będziemy dystrybuować produkty na całą Europę. Wybraliśmy Polskę oraz obiekt SEGRO ze względu na atuty lokalizacyjne, które umożliwią nam dynamiczny rozwój działalności, a także ze względu na wysoką jakość usług oferowanych przez dewelopera. Dzięki temu współpraca z SEGRO będzie ważnym wsparciem w realizacji naszych planów rozwoju.” – mówi Noel McVeigh, Managing Director, Chemsplash.

Biura i magazyn dopasowane do potrzeb klienta

“Poznański rynek magazynowy to bardzo dobra lokalizacja dla klientów, którzy tak jak firma Chemsplash Europe są zainteresowani rozwojem na kontynencie i liczą na korzyści płynące z ulokowania w Polsce swojej bazy logistycznej na całą Europę. Kluczem do sukcesu w transakcji była również duża elastyczność ze strony dewelopera w zakresie szybkiego dostarczenia modułu zgodnego ze specyfikacją techniczną klienta m.in. dostosowaniem powierzchni biurowo-socjalnej czy preferowanej liczby doków.” – komentuje Piotr Roszkowski, Associate Director, Dział Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych, AXI IMMO.

“Cieszymy się, że kolejny klient docenił zalety naszych powierzchni magazynowych w SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki. Wierzymy, że lokalizacja tego parku i dostępne w nim udogodnienia wesprą firmę Chemsplash w realizacji jej planów sprzedażowych i ekspansji na kolejne rynki zagraniczne. Podpisana umowa cieszy nas nie tylko dlatego, że pozyskaliśmy nowego klienta, ale również z uwagi na fakt, że dzięki niej obiekt w Gądkach został w pełni zagospodarowany.” – mówi Waldemar Witczak, Dyrektor Regionalny SEGRO.

Dobra lokalizacja blisko A2

SEGRO Logistics Park Poznań, Gądki, jest położony przy drodze ekspresowej S11 oraz w pobliżu autostrady A2, stanowiąc idealne miejsce do prowadzenia działalności logistyczno-dystrybucyjnej. Na jego powierzchnię składają się dwa budynki, o łącznej powierzchni prawie 77 000 m², ulokowane na działce o wielkości 20 ha. Park jest wyposażony w dogodny system komunikacyjny, zawierający szerokie drogi wewnętrzne, place manewrowe oraz parkingi dla pracowników i klientów. Teren jest ogrodzony oraz objęty całodobową ochrona. Klienci mają również zapewnioną pomoc dedykowanego Property Managera SEGRO.

O AXI IMMO

Firma doradcza AXI IMMO działa w sektorach nieruchomości komercyjnych takich jak magazyny i hale produkcyjne, biura, grunty inwestycyjne. Firma oferuje usługi w ramach obrotu nieruchomościami, doradztwa inwestycyjnego, property i facility management. AXI IMMO prowadzi badania rynkowe jak również dostarcza regularne raporty z rynku nieruchomości komercyjnych (zobacz Raport: Polski Rynek Magazynowy w III kwartale 2021 r.).