+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

AXI IMMO wynajmuje 7000 mkw. dla Premium Distributors

AXI IMMO – ekspert w dziedzinie nieruchomości komercyjnych w Polsce, pośredniczył w najmie 7000 mkw. powierzchni magazynowej. W ostatnim czasie broker zawarł dwie umowy najmu dla firmy Premium Distributors należącej do Grupy Eurocash.

Firma Premium Distributors z Grupy Eurocash – ogólnopolski dystrybutor napojów alkoholowych wynajęła nowoczesne powierzchnie magazynowe w dwóch centrach logistycznych.  Dystrybutor alkoholi wynajął 4. 600 m2 powierzchni w warszawskim parku Bokserska Office Center oraz 2.400 m2 w Panattoni Park Wrocław. AXI IMMO w sumie pośredniczył w zawarciu umów na wynajem 7 tys. m2 dla Grupy Eurocash. Nowe magazyny we Wrocławiu oraz w Warszawie z pewnością ułatwią i usprawnią proces obsługi klientów w dwóch ważnych dla branży spożywczej regionach.

Zwiększona aktywność branży spożywczej

Wielkość umów najmu oraz branża najemcy potwierdzają aktualny trend na rynku nieruchomości magazynowych, który wskazuje, iż w ostatnim okresie najbardziej aktywne są firmy z branży spożywczej. W celu optymalizacji kosztów swojej działalności potrzebują one dobrej jakości centrów logistycznych w najlepszych lokalizacjach.

„Od początku 2011 roku zapotrzebowanie na powierzchnię magazynową systematycznie rośnie. W tym roku liczba transakcji na pewno nie dojdzie do wyniku sprzed kryzysu, jednak będzie on lepszy niż w ostatnich dwóch latach.  Dużą dynamikę wykazują firmy z branży spożywczej, które zainteresowane są parkami magazynowymi w pobliżu miast wojewódzkich” – wyjaśnia Renata Osiecka – Partner Zarządzający AXI IMMO.

AXI IMMO trzeci kwartał 2011 r. zamyka bardzo dobrym wynikiem wynajętej powierzchni magazynowej. Wśród głównych klientów AXI IMMO z sektora magazynowego znaleźli się przedstawiciele branży logistycznej, poszukujący dobrze zlokalizowanych parków o najnowocześniejszych rozwiązaniach składowania.

Powiązane wpisy

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial