ID Logistics jest znanym na rynku dostawcą kompleksowych usług magazynowo-logistycznych. W Polsce firma dysponuje prawie 100 000 mkw. powierzchni magazynowej. Głównymi sektorami działalności ID Logistics są realizacje usług w branży: FMCG, DiY, produkcji, materiałów budowalnych itp. Rozwój firmy i jej kolejne kontrakty zdecydowały o wynajmie nowych powierzchni w okolicach Warszawy.

AXI IMMO ponownie dla ID Logistics

ID Logistics zajmie 15 000 mkw. powierzchni magazynowej w PointPark Mszczonów. Park zlokalizowany jest na południowy zachód od Warszawy, przy trasie E67 Warszawa-Katowice i ok. 30 minut od Międzynarodowego Portu Lotniczego Okęcie. Park posiada własną bocznicę kolejową oraz wszystkie niezbędne instalacje transportowe.

„III strefa Warszawy na koniec 2011 r. wraz z wybranymi obiektami w Centralnej Polsce, miała najwyższą podaż na rynku. Tak duża umowa najmu może być zapowiedzią wzrostu popytu również w tym regionie i potwierdzeniem dobrej kondycji rynku. W szczególności zagłębie magazynowe Mszczonowa jest dobrą lokalizacją dla firm dystrybucyjnych ze względu na możliwość organizacji łańcucha dostaw na skalę krajową, jak również na tereny Warszawy i okolic. PointPark Mszczonów jest położony blisko trasy szybkiego ruchu, korzysta również z obwodnicy miasta. Ponadto, posiada wysokiej jakości rozwiązania techniczne, które korzystnie wpływają na optymalizację procesu składowania i planowanie dystrybucji” – powiedziała Renata Osiecka, Dyrektor Zarządzająca AXI IMMO.

“Cieszy nas, że ID Logistics po raz kolejny powierzył nam doradztwo w zakresie wyboru powierzchni magazynowej. Jest to dla nas ważna rekomendacja i potwierdzenie jakości naszej pracy” – dodała Renata Osiecka, Dyrektor Zarządzająca AXI IMMO.