AXI IMMO dla biurowej części Centrum Kowale

Centrum Kowale zyskuje kolejnego najemcę. AXI IMMO – wyłączny broker inwestycji, pośredniczył w najmie powierzchni biurowej na terenie Centrum Kowale.

18 lipca 2012
AXI IMMO

Centrum Kowale to nowa inwestycja typu convenience shopping center na terenie Trójmiasta, powstająca wśród dużych osiedli mieszkaniowych i w sąsiedztwie dzielnic zamieszkałych przez kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców. Komercjalizacją obiektu na wyłączność zajmuje się AXI IMMO – ekspert w dziedzinie nieruchomości komercyjnych. Firma odpowiada za kompleksową komercjalizację obiektu: zarówno jego części handlowej, jak i biurowej.

Pierwszym najemcą biurowym inwestycji jest Centrum Diagnostyki Medycznej Endomed. CDM Endomed wynajął powierzchnię 456 mkw. w budynku biurowym, będącym integralną częścią Centrum Kowale. Endomed to centrum medyczne zapewniające specjalistyczną opiekę ambulatoryjną i zatrudniającym wysoko wykwalifikowanych lekarzy. Centrum wykonuje badania laboratoryjne, zabiegi pielęgniarskie oraz badania i testy genetyczne.

AXI IMMO jest wszechstronnym ekspertem w dziedzinie nieruchomości komercyjnych. Naszym klientom oferujemy wsparcie zarówno w sektorze retail, jak i biurowym – powiedziała Renata Osiecka, Dyrektor Zarządzająca AXI IMMO. – Powierzchnie biurowe na terenie Centrum Kowale reprezentują wysoką jakość i znajdują się w bardzo dobrej lokalizacji. Jesteśmy przekonani, że kolejne firmy, które zdecydują się na wynajęcie powierzchni biurowej w Centrum Kowale, będą zadowolone z wyboru.

Wśród najemców handlowych Centrum Kowale znajdują się: hipermarket Tesco, restauracja Ganesh, punkt obsługi klienta sieci Play, ogólnopolska sieć sklepów dyskontowych PEPCO, salon optyczny Main Optic, punkt Kolporter, sklep z produktami dla zwierząt Zoolandia, apteka Familia oraz punkt usług krawieckich. Łączna powierzchnia usługowa centrum wyniesie 6 000 mkw. Otwarcie Centrum Kowale jest planowane na IV kwartał 2012 r. Za komercjalizację obiektu odpowiada AXI IMMO. Firma na bieżąco prowadzi rozmowy z kolejnymi najemcami.