AXI IMMO aktywnie na Dolnym Śląsku. Ponad 3,5 tys. mkw. wynajęte dla PST OST SPED

Konsultanci AXI IMMO doradzali firmie PST OST SPED przy negocjacji umowy najmu w Prologis Park Wrocław. Operator logistyczny wynajął 3 750 mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowo-biurowej.

8 lipca 2014

PST OST SPED jest polskim operatorem logistycznym, obecnym na rynku od 1992 r. Firma świadczy szeroki zakres usług transportowych, spedycyjnych, celnych po kompleksową obsługę logistyczną. PST OST SPED ma swoje oddziały w głównych ośrodkach logistycznych kraju.

Kolejne kontrakty na obsługę logistyczną spowodowały, że zdecydowaliśmy się wynająć nową powierzchnię magazynowo-biurową w okolicach Wrocławia. Bliskość aglomeracji wrocławskiej, dogodne położenie w sąsiedztwie najważniejszych tras transportowych pozwoli nam realizować kontrakty zarówno dla klientów zainteresowanych obsługą logistyczną w skali regionu, jak i całego kraju czy nawet regionu CEE – powiedział Robert Kąkol, Partner w PST OST SPED.

Cieszy nas, że kolejna firma podjęła decyzję o współpracy z Prologis w ramach Prologis Park Wrocław. Zainteresowanie powierzchnią magazynową w tym kompleksie wynika z korzystnego usytuowania inwestycji – zaledwie 15 km od centrum Wrocławia wraz z dostępem do rozwiniętej infrastruktury drogowej oraz portu lotniczego. Dzięki temu park oferuje optymalne warunki do prowadzenia działalności logistycznej i odpowiada na kluczowe potrzeby najemców, którzy poszukują wysokiej jakości powierzchni magazynowych  – podkreśliła Magdalena Kostjan, Head of Leasing Prologis na Polskę.

Firma PST OST SPED poszukiwała w dobrej lokalizacji, wysokiej jakości powierzchni magazynowej, gdzie będzie możliwa organizacja zaawansowanych operacji logistycznych. Po licznych analizach operator logistyczny wybrał park magazynowy firmy Prologis, który spełniał wymogi klienta – powiedział Wojciech Waryś, Associate Partner w AXI IMMO.

Prologis Park Wrocław to nowoczesny park magazynowo-logistyczny zlokalizowany w gminie Kobierzyce, w bezpośrednim sąsiedztwie węzła autostrady A4 (Bielany Wrocławskie), ok. 15 km od centrum Wrocławia i 10 km od lotniska. Kompleks tworzy 5 budynków, o łącznej powierzchni ponad 170 000 mkw. Budynki spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów, odpowiadają między innymi potrzebom składowania towarów w chłodniach w ramach logistyki żywności.