TXM przeprowadza się do Exeter Park Sosnowiec, doradcą AXI IMMO

AXI IMMO wspierała TXM w transakcji

17 marca 2022
TXM przeprowadza się do Exeter Park Sosnowiec, doradcą AXI IMMO

Firma TXM, właściciel sieci dyskontów odzieżowych zlokalizowanych na terenie całej Polski, przenosi swoje biuro oraz magazyn centralny do parku logistycznego Exeter Park w Sosnowcu. Najemca zajmie powierzchnię ponad 4 000 mkw. i niebawem rozpocznie działalność operacyjną w nowej siedzibie. Spółkę TXM w procesie negocjacji i wyboru nowej lokalizacji wspierała firma AXI IMMO.

TXM S.A. oferuje modne i tanie ubrania dla całej rodziny oraz artykuły do wyposażenia wnętrz. Firma rozpoczęła działalność w 1989 r. i obecnie jej produkty dostępne są w ponad 200 punktach w Polsce oraz w sklepie internetowym.

TXM na ponad 4 tys. mkw. w nowym parku logistycznym w Sosnowcu

Exeter Park Sosnowiec to doskonałe skomunikowany obiekt zapewniający dostęp do dróg krajowych niezbędny do sprawnego funkcjonowania sieci sklepów na terenie całego kraju oraz możliwość szybkiej komunikacji z aglomeracją Katowicką, co z kolei było dla naszego klienta istotne z punktu widzenia komfortu i wygody pracowników. Istotnym argumentem dla klienta była również wynegocjowana w procesie rozmów wymiana oświetlenia na inteligentny system ledowy, znacząco obniżający koszty zużycia energii” mówi Jarosław Markiewicz, Konsultant, Dział Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych, AXI IMMO.

EXETER Park Sosnowiec to nowoczesny park logistyczny klasy A oferujący 36 000 mkw. powierzchni,  zlokalizowany w sąsiedztwie drogi krajowej nr 79, tuż przy trasie ekspresowej S1 i w odległości 4 km od skrzyżowania z autostradą A4. Do dyspozycji najemców są przestronne place manewrowe, nowoczesne doki rozładunkowe, bramy wjazdowe z poziomu 0, parkingi dla samochodów osobowych i ciężarowych oraz powierzchnie socjalno-biurowe. W pobliżu nieruchomości znajduje się przystanek autobusowy oraz stacja PKP.

O AXI IMMO

AXI IMMO oferuje usługi doradcze w zakresie nieruchomości komercyjnych, w tym: wynajem i zarządzanie powierzchniami magazynowymi i biurowymi, a także zakup i sprzedaż gruntów inwestycyjnych. W ramach oferty firma świadczy usługi zarządzania łańcuchami B2B i B2C. Największym atutem AXI IMMO jest połączenie międzynarodowych standardów obsługi z rzetelną znajomością rynku lokalnego. Firma otrzymała tytuł najlepszej Lokalnej Agencji Roku w latach 2012 – 2019 i 2021 w prestiżowym konkursie CiJ Awards organizowanym przez magazyn CEE CiJ Journal oraz nagrodę dla Najlepszego Zespołu w sektorze magazynowym w latach 2016 – 2017.