Wrocław Business Park wynajęty w 100%. Dział Industrial AXI IMMO doradzał Aviva Investors.

Dział Industrial AXI IMMO doradzał Aviva Investors, właścicielowi Wrocław Business Park, przy wynajmie powierzchni magaznowo-biurowej w ramach wrocławskiej inwestycji. Projekt o łącznej powierzchni 9 300 mkw. został skomercjalizowany w 100%.

20 maja 2014

Wrocław Business Park to kompleks, który powstał z myślą o najemcach zainteresowanych mniejszymi modułami magazynowymi. Park zlokalizowany jest w północno-wschodniej części miasta, w dzielnicy Psie Pole w pobliżu drogi nr 8 (Wrocław – Warszawa) i budowanej trasy ekspresowej S8. Dogodne położenie na terenie miasta umożliwia szybką i efektywną organizację dystrybucji we Wrocławiu i okolicach. Kompleks tworzą dwa budynki magazynowo – biurowe o powierzchni 4 800 mkw. i  4 500 mkw.

Najemcami Wrocław Business Park są m.in. firma kurierska FedEx oraz czołowy dystrybutor płyt,  półproduktów z tworzywa sztucznych Plastics Group i inni.

Cieszy nas, że projekt spotkał się z pełnym zainteresowaniem ze strony najemców. Lokalizacja i efektywność powierzchni to tylko wybrane zalety inwestycji, które wpłynęły na wzrost atrakcyjności oferty i sukces biznesowy projektu – powiedział Wojciech Banaś, Associate Director, Fund Management – Europe Aviva Investors.

Wrocław to obecnie z jeden z najdynamiczniej rozwijających się rynków magazynowo – logistycznych w kraju. Zapotrzebowanie na wysokiej jakości powierzchnię magazynową o różnych formach w regionie rośnie. W 2013 r. wynajęto ponad 450 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej. Nadal brakuje inwestycji typu „small business units”, czego dobrym przykładem jest pełna komercjalizacja projektu Wrocław Business Park – dodał Hubert Wojtera, Industrial and Logistic Consultant AXI IMMO.