Specjalista od co-packingu w SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów

Firma Multilogistyka zajmująca się kompleksową obsługą logistyczną, w tym co-packingiem wynajęła 1300 mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowo-biurowej w SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów. Najemcę w procesie wyboru powierzchni i negocjacjach warunków najmu reprezentowała agencja AXI IMMO.

21 czerwca 2017
Multilogistyka SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów

Multilogistyka to dynamicznie rozwijająca się polska firma logistyczna oferująca szeroki zakres usług logistycznych, ze szczególnym uwzględnieniem co-packingu. Operator logistyczny specjalizuje się w obsłudze klientów z branży kosmetycznej, spożywczej i suplementów diety. Świadczy wszelkie usługi związane z co-packingiem, w tym: przepakowywanie produktów z opakowań zbiorczych w jednostkowe, tworzenie zestawów promocyjnych, dołączanie gratisów, etykietowanie, metkowanie czy pakowanie gotowych zestawów na palety.

Firma Multilogistyka wynajęła 1300 mkw. w SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów.

-Poszukiwaliśmy nowoczesnej powierzchni magazynowej w pobliżu Warszawy, która spełniałaby najwyższe standardy, a jednocześnie była położona w dogodnej lokalizacji pozwalającej na organizację szybkiego i efektywnego łańcucha dostaw – komentuje Michał Bąk, Dyrektor Handlowy w Multilogistyka.

-21Klientowi zależało na lokalizacji z szybkim dojazdem do stolicy oraz wysokiej jakości powierzchni spełniającej wymogi związane z obsługą branży spożywczej i kosmetycznej. SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów okazał się optymalnym wyborem – dodaje Danuta Dzierżak, Associate Director Industrial & Logistic AXI IMMO.

SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów zlokalizowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2 (Warszawa – Poznań – Berlin), zaledwie 16 kilometrów od centrum Warszawy. Inwestycja może docelowo zaoferować ponad 86 000 mkw. powierzchni przeznaczonej na działalność logistyczną oraz lekką produkcję. SEGRO Business Park Warsaw, Ożarów to jeden z czterech parków SEGRO w rejonie aglomeracji warszawskiej, obok SEGRO Business Park Warsaw, Żerań; SEGRO Logistics Park Warsaw, Nadarzyn oraz SEGRO Logistics Park Warsaw, Pruszków.