PartnersPol Group zagości w MLP Teresin

PartnersPol Group w MLP Teresin

14 października 2018
logistyk PartnersPol Group w MLP Teresin BTS

Firma logistyczna zamówiła 22,2 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej w MLP Teresin. Przekazanie PartnersPol Group gotowego obiektu planowane jest w styczniu 2019 roku. W transakcji pośredniczyła firma AXI IMMO.

PartnersPol Group podpisała umowę z MLP Group dotyczącą najmu 22,2 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej w parku logistycznym MLP Teresin. Z tego około 200 mkw. przeznaczone będzie na cele socjalne i biurowe. Dostarczenie zamówionej powierzchni planowane jest w styczniu 2019 roku. W transakcji doradzała najemcy firma AXI IMMO.

Logistyk PartnersPol Group

PartnersPol Group oferuje pełny zakres usług logistycznych. Specjalizuje się w transporcie międzynarodowym i krajowym, magazynowaniu oraz usługach co- packingu. Posiada ponad 80 000 mkw. powierzchni magazynowych w dogodnych lokalizacjach. Indywidualnie dopasowane projekty logistyczne, różnorodny tabor drogowy, profesjonalna obsługa oraz 20 letnie doświadczenie w branży transportowej gwarantuje klientom bezpieczeństwo, rzetelność oraz terminowość dostaw.

Magazyn w Teresinie

Park MLP Teresin jest świetnie zlokalizowany w centralnej Polsce oraz w pobliżu kluczowej dla wielu przedsiębiorstw aglomeracji warszawskiej. Centrum jest szczególnie popularne wśród firm dystrybucyjnych i logistycznych. Park ma wciąż duży potencjał do rozbudowy, dzięki czemu możemy odpowiadać na duże zainteresowanie ze strony potencjalnych najemców.” – powiedziała Agnieszka Góźdź, Dyrektor Działu Sprzedaży w MLP Group S.A.

Firma PartnersPol Group poszukiwała powierzchni magazynowej w dogodnej lokalizacji blisko swoich oddziałów w Łowiczu i Rawie Mazowieckiej. Propozycja MLP w Teresinie okazała się najlepszym wyborem ze względu na potrzeby operacyjnie Klienta” – dodał Hubert Wojtera, Senior Consultant Industrial & Logistic w AXI IMMO.

Centrum magazynowe MLP Teresin

MLP Teresin jest nowoczesnym centrum, docelowo składał się będzie z 6 hal magazynowych o powierzchni 140 tys. mkw. Park powstaje na terenie 37 hektarów. MLP Teresin zlokalizowany jest w Gnatowicach Starych w gminie Kampinos, 45 km na zachód od centrum Warszawy, w pobliżu drogi nr 92 łączącej Warszawę z Poznaniem oraz 20 km od autostrady A2 i węzła Wiskitki.

MLP Group jest jednym z wiodących deweloperów powierzchni magazynowo-produkcyjnych w Polsce. Grupa działa na rynku w roli dewelopera, konsultanta i zarządcy nieruchomości, dostarczając wszechstronnych rozwiązań w zakresie optymalizacji powierzchni magazynowo-produkcyjnej wielu międzynarodowym i krajowym przedsiębiorstwom produkcyjnym oraz dystrybucyjnym. W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych usług, wszystkie projekty realizowane przez Grupę wyróżnia bardzo atrakcyjna lokalizacja parków logistycznych oraz stosowanie rozwiązania typu built-to-suit.