AXI IMMO w nowej siedzbie w Spektrum Tower

AXI IMMO przeprowadziło się do biurowca Spektrum Tower przy ul. Twardej 18 w Warszawie.

12 października 2016
Siedziba AXI IMMO w Spektrum Tower Warszawa ul. Twarda 18

Nowe biuro AXI IMMO Group znajduje się na 24. piętrze budynku Spectrum Tower w Warszawie. Nowa siedziba została urządzona zgodnie z najnowszymi trendami projektowania przestrzeni biurowych.

AXI IMMO w nowej siedzibie w Spektrum Tower

– Jako firma z branży nieruchomości, mieliśmy bardzo jasno sprecyzowane oczekiwania co do własnej siedziby. Zależało nam na powierzchni funkcjonalnej, w wysokiej klasy biurowcu z dogodnym dostępem dla odwiedzających nas kontrahentów. Kluczowym czynnikiem jaki przesądził o wyborze miejsca na nową siedzibę firmy było usytuowanie Spektrum Tower w samym centrum Warszawy – mówi Renata Osiecka, Partner Zarządzająca w AXI IMMO.

– Otwarcie nowego biura to kolejny etap w rozwoju naszej firmy. Z roku na rok dynamicznie zwiększamy zatrudnienie oraz udziały w rynku.
Nowe biuro zostało zaprojektowane zgodnie z potrzebami pracowników z uwzględnieniem specyfiki każdego z działów. Nad jego funkcjonalną aranżacją czuwał zespół specjalistów, którzy na co dzień doradzają naszym klientom przy wyborze i aranżacji powierzchni biurowych – dodaje Renata Osiecka, Partner Zarządzająca w AXI IMMO.

Nowe biuro dopasowane do stylu pracy pracowników

Biuro AXI IMMO w nowej siedzibie w Spektrum Tower podzielone jest na kilka stref dostosowanych do rytmu i charakteru pracy różnych pracowników.

W projekcie została uwzględniona przestrzeń spotkań, przestronne sale konferencyjne i gabinety dla osób spędzających większość czasu pracy w biurze. Meble do biura dostarczyła firma Helikon Meble Biurowe S.A.

Dział Office AXI IMMO odpowiedzialny był za pełną realizację projektu od analizy rynku, selekcji budynków, negocjacji warunków finansowych umowy najmu, po analizę środowiska pracy i zarządzanie procesem aranżacji wnętrz.

Spektrum Tower nie tylko biura ale przestrzeń usług

Spektrum Tower to 122-metrowy nowoczesny budynek z ponad 28 000 mkw. elastycznej, wysokiej klasy powierzchni biurowej do wynajęcia, rozlokowanej na 28 piętrach. Przestrzeń ta może zostać łatwo podzielona na biura od 80 metrów wzwyż. Na niższych piętrach budynku znajdują się m.in.: liczne restauracje, kawiarnie oraz nowoczesna, całodobowa strefa fitness.

Biurowiec SPEKTRUM Tower znajduje się przy ul. Twardej 18. Lokalizacja ta zapewnia łatwy dojazd wszystkimi środkami transportu publicznego.

Ponadto na podziemnych kondygnacjach biurowca na użytkowników czeka 314 miejsc parkingowych, co oznacza iż budynek posiada jeden z najlepszych współczynników w centrum miasta pod względem liczby miejsc parkingowych w stosunku do powierzchni budynku (1:89).

Biurowiec posiada certyfikat BREEAM, która potwierdza, iż budynek jest przyjazny środowisku.