SWM Poland przedłużyła umowę najmu na ponad 15,5 tys. mkw. powierzchni magazynowo-produkcyjnej w Segro Logistics Park Stryków. SWM Poland działa w parku Segro w Strykowie od 2010 roku, wykorzystując wynajmowaną przestrzeń do produkcji i magazynowania folii SWM, taśm klejących, pianek, siatek czy włókien. W transakcji pośredniczyła agencja AXI IMMO.

SWM Poland pozostaje w Strykowie

SWM Poland, oddział amerykańskiej firmy działającej w dziedzinie rozwiązań inżynieryjnych wśród producentów papieru, jest obecna w Polsce od 12 lat. Po niedawnej fuzji z firmą Neenah będzie funkcjonować pod nazwą Mativ. W jedynej polskiej siedzibie w Logistics Park Stryków produkowany jest m.in. wysokogatunkowy, samogasnący papier. Rozwiązania Mativ są produkowane przy użyciu żywic, polimerów i włókien naturalnych dla różnych gałęzi przemysłu i zastosowań specjalnych. Klient Segro i jego spółki zależne prowadzą biznes w ponad 100 krajach.

Przedłużenie umowy z Segro było formalnością. Nie wyobrażamy sobie prowadzenia naszego biznesu w innym miejscu, ze względu na świetną współpracę oraz lokalizację. O kontynuowaniu działalności w Segro Logistics Park Stryków zadecydowała również możliwość adaptacji przestrzeni do naszych potrzeb, która sprawdza się w codziennej działalności. Istotnym czynnikiem dla nas jest również bezpieczeństwo w ciągłości pracy, związane z gwarancją korzystnych cen energii, które Segro negocjuje z dostawcami w planie długoterminowym i zapewnia ich stały poziom dla klientów na kilka lat – mówi Marcin Adamowicz, Plant Manager, SWM Poland.

Jakub Wojtera, Industrial & Logistics z AXI IMMO reprezentujący najemcę wyjaśnia: “Zostaliśmy wybrani przez firmę SWM Poland do przeprowadzenia procesu renegocjacji. W ramach naszych działań wykonaliśmy analizę rynku, zweryfikowaliśmy nieruchomości istniejące oraz planowane, które potencjalnie mogłyby spełnić oczekiwania firmy. Jednym z priorytetów najemcy było pozostanie w tej samej lokalizacji dla zachowania wykwalifikowanego zespołu pracowników. Warunki komercyjne i lokalizacja Segro Logistics Park Stryków jak również dotychczasowa wieloletnia współpraca obu stron zapewniły najemcy optymalne warunki w zakresie finansowym, a także technicznym.”

Segro Logistic Park Stryków w doskonałej lokalizacji

Długoletnia współpraca Segro z SWM Poland świadczy o zaufaniu i zadowoleniu naszego klienta, co jest dla nas powodem do dumy. Obiekt został zaadaptowany pod indywidualne potrzeby klienta, a świetna lokalizacja magazynu – zaledwie 8 km od granic administracyjnych Łodzi oraz blisko autostrady A2, ułatwia znacząco komunikację i dystrybucję produktów – mówi Waldemar Witczak, dyrektor regionalny Segro.

Segro Logistics Park Stryków to nowoczesna powierzchnia magazynowa w okolicy Łodzi, która jest idealna do produkcji, magazynowania i dystrybucji. Powierzchnia daje możliwość szybkiego dostosowania dostępnej od ręki powierzchni magazynowej i biurowej do wymogów najemców. Ponadto umożliwia budowę nowych powierzchni magazynowych w Strykowie według potrzeb najbardziej wymagających klientów (projekty BTS – build to suit). Magazyn znajduje się w kompleksie, który  oferuje powierzchnie magazynowe, logistyczne (cross-docking) i produkcyjne w standardzie klasy A. Segro Logistics Park Stryków znajduje się bezpośrednio przy autostradzie A2 oraz przy jej skrzyżowaniu z autostradą A1. Doskonałe położenie w centrum Polski umożliwia dogodną dystrybucję do wszystkich części kraju.