Firma Seifert Polska na Górnym Śląsku wynajęła 7 500 mkw. powierzchni magazynowej w inwestycji Panattoni Park Bielsko-Biała III. Firma AXI IMMO reprezentowała najemcę w negocjacjach umowy najmu.

Seifert Polska jest częścią Seifert Logistics Group, niemieckiej grupy logistyczno-transportowej. Działa na polskim rynku niemalże od 20 lat i posiada 44 oddziałów w całej Europie, włączając nowy oddział w Bielsko-Białej. Seifert Polska oferuje usługi logistyki kontraktowej a także transportu krajowego i międzynarodowego. Logistyk obsługuje klientów z branż takich jak automotive, ADR, papierniczej, farmaceutycznej czy budowlanej.

Seifert Polska na Górnym Śląsku w Bielsko-Białej

Firma Seifert Polska dostarczająca usługi w zakresie spedycji, logistyki i magazynowania, aktywnie działa na Górnym Śląsku. Jest to region, który dla logistyka jest strategiczną lokalizacją. Firma posiada oddziały między inymi w Mysłowicach, Czeladzi, Katowicach czy Tychach. Z uwagi na dynamiczny rozwój i potrzebę ekspansji spółka zadecydowała o przeprowadzce do nowego obiektu i powiększeniu powierzchni operacyjnej.

“Klient zdecydował się na najem powierzchni w Panattoni Park Bielsko – Biała III ze względu na doskonałą lokalizację obiektu, która należy do jednej z najlepiej skomunikowanych w tym regionie. Bliskość drogi ekspresowej S1, będącej głównym szlakiem komunikacyjnym na Śląsku, gwarantuje najemcy sprawną logistykę nie tylko w ramach aglomeracji, ale również pozostałej części kraju i regionu CEE. Bardzo dobra widoczność parku z trasy to kolejny atut obiektu, który miał wpływ na decyzję klienta.”  –  komentuje Anna Głowacz, Dyrektor Działu Industrial w AXI IMMO.

Panattoni Park Bielsko-Biała III

Panattoni Park Bielsko-Biała III to kolejna inwestycja magazynowa dewelopera Panattoni Europe na Górnym Śląsku. Docelowa powierzchnia parku będzie wynosić 68 500 metrów kwadratowych nowoczesnej powierzchni magazynowej. Park Panattoni Park Bielsko-Biała III znajduje się bezpośrednio przy trasie szybkiego ruchu S1, w południowej części województwa śląskiego. Bardzo dobre położenie nieruchomości w pobliżu aglomeracji śląskiej, Krakowa, ale też południowej granicy Polski. Dogodna lokalizacja parku Panattoni Park Bielsko – Biała III stwarza również wiele możliwości organizacji efektywnego łańcucha dostaw w skali regionu Europy Środkowo – Wschodniej.

Seifert Polska na Górnym Śląsku Bielsko - Biała