7R, deweloper specjalizujący się w budowie wysokiej jakości magazynów wynajął blisko 2,3 tys. mkw. w 7R City Park Gdańsk South II firmie IGS Schreiner Polska. Tym samym park magazynowy jest w 100 proc. wynajęty. W transakcji najemcę wsparła agencja AXI IMMO.

Firma ISG Schreiner Polska powstała w 1999 r. i od początku działalności oferuje profesjonalne usługi w zakresie spedycji morskiej, drogowej, kolejowej i lotniczej, logistyki magazynowej oraz obsługi odpraw celnych. Od prawie 15 lat rozwija się w oparciu o dostosowane do potrzeb klientów rozwiązania z branży TSL.

Magazyn buforowy dla ISG Schreiner Polska

Powierzchnia w 7R City Park Gdańsk South II będzie pełniła funkcję magazynu buforowego. Najemca zajmie ok. 2 340 mkw. powierzchni magazynowej, którą uzupełni część biurowo-socjalna o wielkości ponad 100 mkw.

–  Otwarcie magazynu buforowego w Trójmieście to kolejny z naszych ambitnych planów związanych ze zwiększeniem rozpoznawalności marki IGS Schreiner Polska w całym kraju. To również zaplanowana kontynuacja ekspansji, którą z powodzeniem rozpoczęliśmy w Warszawie. Jestem przekonany, że już od III kw. 2023 r., kiedy wprowadzimy się na stałe do nowej lokalizacji będziemy mogli oferować dodatkowe usługi, co pomoże nam w akwizycji nowych klientów – mówi Grzegorz Balcerak CEO, IGS Schreiner Polska.

Doskonała powierzchnia do obsługi celnej

–  Firma IGS Schreiner Polska poszukiwała magazynu z relatywnie niedużą odległością od portu morskiego, aby docelowo prowadzić praktykę związaną z obsługą celną klientów. Wybór 7R City Park Gdańsk South II to również gwarancja dobrej lokalizacji m.in. z dostępem do dróg szybkiego ruchu, jak np. autostrady A1, drogi ekspresowej S7 czy planowanej nowej obwodnicy metropolitalnej, w ramach trasy S6 – zauważają Klaudia Markowska i Katarzyna Głodowska, Doradcy w Dziale Powierzchni Przemysłowych i Logistycznych, AXI IMMO.

– 7R City Park Gdańsk South II stanowi doskonałe rozwiązanie dla potrzeb logistycznych klientów, oferując dogodną lokalizację oraz wysoką jakość powierzchni. Dziękujemy IGS Schreiner Polska za zaufanie. Jesteśmy przekonani, że nasz magazyn umożliwi firmie planowaną ekspansję. Dziękujemy również agencji AXI IMMO za wsparcie w tej transakcji – mówi Marzena Taube, Regional Leasing Director.

Park magazynowy 7R City Park Gdańsk South II

7R City Park Gdańsk South II położony jest w miejscowości Lublewo na Pomorzu, w pobliżu węzła drogowego Kowale. Najemcy mają bezpośredni dostęp do obwodnicy Trójmiasta oraz autostrady A1. 7R City Park Gdańsk South II znajduje się zaledwie 12 km od centrum Gdańska, 13 km od portu lotniczego im. Lecha Wałęsy, 22 km od terminala kontenerowego DCT Gdańsk i 32 km od portu w Gdyni. Całkowita powierzchnia parku magazynowego wynosi ponad 27 300 mkw.