Seifert Polska jest częścią Seifert Logistics Group, niemieckiej grupy logistyczno-transportowej i działa na polskim rynku od 1999 r.  FIrma posiada magazyny w Poznaniu, Ostrołęce, Jaśle, Będzinie i Katowicach. Seifert Polska oferuje usługi logistyki kontraktowej, transportu krajowego i międzynarodowego. W Panattoni Park Mysłowice, firma wynajęła blisko 6 700 mkw. z czego 500 mkw. stanowi powierzchnia biurowa. Grupa Seifert dysponuje ponad 218 000 mkw. powierzchni magazynowo-logistycznej oraz posiada ponad 240 nowoczesnych pojazdów w Polsce i w Niemczech.

Nowa powierzchnia operacyjna dla Seifert Polska

Strategia naszej firmy zakłada stały rozwój i świadczenie usług logistycznych na najwyższym poziomie. Nowa powierzchnia operacyjna pozwali jeszcze bardziej efektywnie obsługiwać naszych klientów. Zdecydowaliśmy się na magazyn w Mysłowicach, ze względu na dogodną lokalizację w sąsiedztwie autostrady A4 oraz optymalne rozwiązania, jakie zaoferował Panattoni Europe – powiedział Jan Brachmann, General Manager Seifert Polska.

Spółka Seifert Polska poszukiwała nowoczesnej powierzchni magazynowo-biurowej na terenie Górnego Śląska. Firma brała pod uwagę kilka obiektów, finalnie zdecydowała się na Panattoni Park Mysłowice. Tutaj znaleźliśmy najlepsze dopasowanie oferowanej powierzchni do potrzeb i wymagań klienta. Klient otrzymał narożny moduł, wyposażony w ponadstandardowy system doków tj. doki, które są przedłużeniem budynków magazynowych i zapewniają użytkownikom izolację od zewnętrznych warunków atmosferycznych podczas załadunku i rozładunku towarów oraz szerszy od standardowego o 7 m plac manewrowy – skomentowała Anna Głowacz, Associate Director Industrial & Logistic AXI IMMO.

Cieszy nas, że kolejna firma podjęła decyzję o współpracy z Panattoni Europe w ramach Panattoni Park Mysłowice. Zainteresowanie powierzchnią magazynową w tym kompleksie wynika z korzystnego usytuowania inwestycji z dostępem do najważniejszych węzłów komunikacyjnych Śląska oraz ponadstandardowych rozwiązań technicznych. Dzięki temu, park oferuje optymalne warunki do prowadzenia działalności logistycznej i odpowiada na kluczowe potrzeby najemców Robert Dobrzycki, Partner Zarządzający na Europę Środkowo-Wschodnią Panattoni Europe.

Panattoni Park Mysłowice

Panattoni Park Mysłowice to jedno z największych centrów dystrybucyjnych w kraju – docelowo będzie się składać z 7 budynków i ok. 200 000 mkw. Park zlokalizowany jest w pobliżu autostrady A4, wzdłuż drogi ekspresowej S1, a od lotniska w Pyrzowicach dzieli go zaledwie 30 kilometrów. Położenie kompleksu zapewnia idealne warunki dla krajowej i międzynarodowej dystrybucji oraz łatwy dostęp do wykwalifikowanej kadry pracowniczej.