+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

Panattoni Europe z DHL Supply Chain- ponad 12 750 m² w Panattoni Park Mysłowice.

Panattoni Europe, lider rynku powierzchni przemysłowych w Polsce wynajął ponad 12 750 m² w Panattoni Park Mysłowice. Nowym klientem parku jest firma DHL Exel Supply Chain, która w mysłowickim centrum dystrybucyjnym będzie obsługiwać wiodącego producenta leków w Polsce – Valeant Pharmaceuticals International. Z tego względu wynajmowana powierzchnia zostanie dostosowana do specyficznych wymogów branży farmaceutycznej.

Panattoni Europe z logistykiem dla farmacji.
Panattoni Europe podpisało umowę najmu z DHL Exel Supply Chain, częścią grupy logistycznej Deutsche Post DHL, dedykowanej branży logistycznej i specjalizującej się w zarządzaniu łańcuchem dostaw. Klient wynajął istniejące ponad 12 750 m² w jednym z największych i najbardziej nowoczesnych centrów dystrybucyjnych w Polsce – w Panattoni Park Mysłowice. To w nim, DHL Supply Chain będzie obsługiwać wiodącego producenta leków w Polsce – Valeant Pharmaceuticals International. Powierzchnia magazynowa zajmie 12187 m², natomiast na biura przeznaczono 565 m2.

Wynajęta przez DHL Supply Chain powierzchnia w ramach istniejącego obiektu Panattoni Park Mysłowie, zostanie dostosowana do rygorystycznych wymagań dotyczących obiektów farmaceutycznych, zgodnych z normami ochrony składowanych towarów jak np. zapewnienia odpowiednich warunków ich przechowywania oraz spełnienia wymogów związanych z ich dystrybucją i obrotem. W tym celu, powierzchnie wewnętrzne obiektu będą zapewniać możliwość zmywania oraz eliminować problem osadzania się kurzu. Ze względu na branżę, zastosowana zostanie odpowiednia wentylacja i kontrola temperatury oraz wilgotności wewnątrz magazynu. W zależności od rodzaju składowanych leków zapewniony będzie odpowiednio kontrolowany dostęp do pomieszczeń. Strefy wydań i przyjęć będą stanowić osobną część magazynu.

Powiązane wpisy