+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

Kosztem 31 mln zł powstanie pierwszy etap Parku Inwestycyjnego w Psarach

Park Inwestycyjny powstanie w gminie Psary w woj. śląskim, bezpośrednio przy trasie Katowice-Warszawa. Pierwszy etap przedsięwzięcia, który zakłada budowę obiektu magazynowo-produkcyjnego na działce o powierzchni 7 ha, ma być gotowy w listopadzie 2012 roku – dowiedział się portal Propertynews.pl. Wartość pierwszego etapu projektu to 31 mln złotych.

– Park jest położony w odległości 10 min. od lotniska Pyrzowice Katowice, 10 min. od centrum Katowic oraz 3 min. od Centrum Handlowego Czeladź M1 czy Centrum Logistycznego Panattoni – informuje Tomasz Rąba, Marketing and Sales Director w firmie DL Invest Group, która odpowiada za realizację inwestycji.

Powierzchnia użytkowa projektowanego obiektu magazynowo-produkcyjnego wyniesie 10 tys. mkw. W przyszłości powstaną kolejne etapy inwestycji. W sumie inwestor ma do zagospodarowania nieruchomość o łącznej powierzchni 90 ha uzbrojonego i przekształconego terenu.

Źródło:  www.propertynews.pl

Powiązane wpisy