Nowoczesny magazyn w Ożarowie Mazowieckim

Firma 3xk wynajęła nowoczesny magazyn w Ożarowie Mazowieckim. Wybór dystrybutora gier planszowych i zabawek padł na A-klasową nieruchomość prywatnego właściciela, w którym 3xk zajmie ok. 1000 mkw. powierzchni magazynowej oraz ok. 200 mkw. z przeznaczeniem na powierzchnie biurowe i socjalne.

W związku z szybkim rozwojem naszej działalności poszukiwaliśmy magazynu w pobliżu Warszawy, który spełni nasze oczekiwania pod względem wielkości i jakości. Klienci naszego sklepu internetowego oczekują nie tylko konkurencyjnych cen, ale także szybkiej dostawy zamówionego towaru. Zamieniliśmy więc dotychczasowy magazyn na większy, aby utrzymać stany magazynowe niezbędne do sprawnej realizacji zamówień – komentuje Krzysztof Kozłowski, właściciel 3xk.

Wyzwaniem w tym procesie była duża dynamika przyrostu sprzedaży naszego klienta, która pociągała za sobą konieczność szybkiego znalezienia odpowiadającej wymaganiom powierzchni – dodaje Jakub Kokiernak, konsultant działu Industrial AXI IMMO, doradzający w procesie najmu.

Firma 3xk kładzie szczególnie duży nacisk na zróżnicowanie asortymentu oraz szybkość realizacji zamówień. Jest dwukrotnym laureatem (2015, 2016) rankingu e-Gazele Biznesu tworzonego przez dziennik gospodarczy Puls Biznesu.

Ożarów Mazowiecki to miasto w województwie mazowieckim w powiecie warszawskim zachodnim, w aglomeracji warszawskiej, położone jedynie 5 minut jazdy samochodem od Warszawy, przy drodze krajowej nr 92. Dobre połączenie z trasą S8 węzłem drogowym Warszawa Zachód oraz z Autostradą A2 węzłem drogowym Pruszków.
W Ożarowie Mazowieckim mają swoje siedziby liczne firmy produkcyjne i dystrybucyjne. W rejonie znajdują się duże centra logistyczne jak również powierzchnie magazynowo – biurowe przeznaczone dla indywidualnych najemców, którzy szukają magazynu oraz biura z przeznaczeniem na siedzibę firmy.