+48 22 111 00 0148 22 50 58 440
Zgłoś Ofertę ENG
header

ABlogic wynajmuje powierzchnię w Segro Logistics Park Stryków

ABlogic wynajął 3 500 mkw. powierzchni magazynowej w SEGRO Logistics Park Stryków. Sprawny serwis i satysfakcja naszych partnerów na stałe wpisują się w strategię biznesową ABlogic, a znalezienie nowoczesnej powierzchni magazynowej, oferującej odpowiedni poziom bezpieczeństwa naszych towarów, było jednym z wymagań jej skutecznej realizacji Centrala naszej firmy od zawsze mieściła się w okolicach Strykowa i tu też chcieliśmy pozostać. Jesteśmy bardzo zadowoleni z faktu, iż wraz z JLL znaleźliśmy magazyn spełniający wszystkie kryteria, umożliwiające rozwój ABlogic w kolejnych latach – komentuje Bogusław Antczak, prezes zarządu ABlogic.

Region Polski Centralnej jest bardzo atrakcyjny ze względu na położenie geograficzne oraz dostępność infrastruktury drogowej. Dla samego Strykowa kluczowe było otwarcie węzła autostrad A1 i A2, dzięki czemu lokalizacja zaoferowała swoim najemcom nowe możliwości w zakresie komunikacji. Jesteśmy przekonani, że wykorzystanie strategicznych walorów Segro Logistics Park Stryków pozytywnie wpłynie na dalszy rozwój ABlogic i przyniesie firmie realne korzyści – dodaje Magdalena Szulc, dyrektor Segro na Europę Centralną.

ABlogic od 1998 roku zajmuje się hurtową sprzedażą wykładzin dywanowych, wykładzin elastycznych, chodników, wycieraczek i innych artykułów dekoracyjnych.  Do grona odbiorców ABlogic należą zarówno sieci handlowe m.in. Castorama, Leroy Merlin, Nomi, Praktiker czy Komfort, jak i mniejsze firmy detaliczne i montażowe.

Segro Logistics Park Stryków to największe centrum logistyczne Segro w Europie Centralnej. Kompleks, usytuowany na działce o powierzchni 87 ha, docelowo zaoferuje oferuje ok 400 000 mkw. nowoczesnej przestrzeni magazynowej oraz przeznaczonej na potrzeby lekkiej produkcji.

Powiązane wpisy